Trwa sezon na jagodzianki, a te od Magdy Gessler kosztują aż 31 złotych za sztukę.
Zastanawiacie się, co takiego mają w środku?
Jagodzianki od Magdy Gessler
Jagodzianki od Magdy Gessler dostępne są w cukierniach Słodki Słony. Wiele osób zastanawia się, skąd bierze się cena 31 zł., podczas gdy średnia cena w Warszawie to około 12-15 złotych? Czy w środku znajdziemy coś szczególnego i wyróżniającego właśnie te wypieki od innych?
Jak smakują jagodzianki od Gessler?
W sieci znajdziemy sporo nagrań z testowania słynnych bułeczek. I tak Adrianna Muranowicz zauważa, że jagodzianka jest ciężka i w środku ma sporo jagód. Ciasto jest pyszne, delikatne i miękkie. Zauważyła jednak, że w jej rodzinnym mieście za ułamek tej ceny kupi równie smaczną bułeczkę.
Podobny test zrobił Szymon Kotarbiński. Zwrócił uwagę na nadzienie, które było nieco kwaskowe. Stwierdził jednak, że w zeszłym roku jagodzianki były lepsze.
Również dziennikarka Onetu zakupiła jagodziankę od Gessler i miała podobne spostrzeżenia. Stwierdziła, że jagodzianka jest solidna, ma kruszonkę posypaną cukrem pudrem i dużo nadzienia. Nie oceniała jednak smaku.
Tymczasem większość internautów uważa, że ta cena jest przesadzona i że w wielu innych miejscach można zjeść pyszne bułeczki za kwotę o połowę mniejszą.
Nagrania z testów poniżej.
Wyświetl ten post na Instagramie
Wyświetl ten post na Instagramie
Wyświetl ten post na Instagramie