Justyna Żyła znana jest ze swojej kulinarnej pasji. Niedawno też pochwaliła się, że i syn idzie w jej ślady. 13-letni Jakub postanowił kształcić się e technikum gastronomicznym.
Tymczasem z okazji niedzieli Justyna pochwaliła się upieczonym przez siebie sernikiem.
Dzień dobry ?u was też takie cudne słoneczko ?zapowiada się piękna i słodka niedziela ??
Ciasto ze zdjęcia wygląda bardzo apetycznie:
Sernik, ulubione meeee ciasto ❤️, ten Pani wygląda mega zachęcająco.
? mmm… zjadła bym do kawki, ach takie pyszności.
Wyglada apetycznie i pewnie jeszcze lepiej smakuje ?❤️ – piszą fani.
Na szczęście Justyna Żyła podała też swój przepis. Oto on!
Składniki
1kg zmielonego twarogu
2 jajka
4 żółtka
Szklanka cukru
2 opakowania budyniu waniliowego
3 szklanki mleka
1/5 szklanki oleju roślinnego
Łyżka cukru waniliowego
Przygotowanie:
Jajka i żółtka ubić z dodatkiem cukru oraz cukru waniliowego na puszystą białą masę stopniowo dodając twaróg .
W osobnej misce wymieszać mleko z budyniem i powoli wlewać do masy serowej , wolno miksując .Na koniec dodać olej roślinny .Wszystko dokładnie wymieszać .Masa będzie mieć bardzo rzadką konsystencję.
Całość wlać do tortownicy wyłożonej po same brzegi papierem do pieczenia i piec ok godziny w 180 stopniach (góra /dół )
Zobacz też: Ewa Chodakowska ostrzega: zjadasz TEGO prawie 45 kg rocznie!