Święta Bożego Narodzenia to dla wielu z nas czas radości i rodzinnych spotkań. Jednak prawem kontrastu, ten sam czas, może przynosić smutne refleksje.
Pochodzący z rodziny Kuroniów, Jan, czyli Jasiek Kuroń, zamieścił poruszający wpis.
Jasiek Kuroń to znany kucharz:
Gotuję odkąd pamiętam. Może dlatego, że Ojciec również był kucharzem i całą naszą rodzinę zaprzęgał do pomocy, a może dlatego, że od zawsze to właśnie najlepiej mi wychodziło w życiu (…)
Miałem przyjemność gotować na antenie Kuchnia + i Pytanie na Śniadanie, a od 3 lat cyklicznie pojawiam się w kuchni DDTVN (gdzie miałem swój autorski cykl „Jasiek zna się”). W 2017 roku byłem jednym z uczestników programu Agent Gwiazdy TVN. Na antenie RADIO KOLOR prowadzę spotkania wokół kuchni i kulinariów.
– czytamy na jego stronie.
Jan Kuroń to syn kucharza Macieja Kuronia (żył w latach 1960-2008) oraz wnuk polityka Jacka Kuronia (1934-2004) znanego ze kultowej już „zupy kuroniówki” [zupa wydawana mieszkańcom Warszawy w latach 90′].
I właśnie w święta – 25 grudnia – Jasiek Kuroń nawiązał do śmierci swojego ojca – Macieja Kuronia, który odszedł tego samego dnia, 16 lat temu.
Dzisiaj mija kolejna rocznica śmierci mojego Ojca – Macieja Kuronia. Niezmiennie pusto i smutno bez Niego. 16 lat.
Cały czas widzę Go w Ignacym, który im starszy, tym bardziej „Maciusiowy” się staje ❤️ i to jest magia i przewrotność losu. Z pewnością by uwielbiali spędzać razem czas…
Cóż Ojciec… nie powiem Ci znów, jak bardzo nie ma Cię tu.
Kocham Cię bardzo – Twój Jachu.
– napisał Jasiek.
Wyświetl ten post na Instagramie